Nieuws

Personeelskosten en subsidies

Uw personeel is uw kapitaal. U heeft er veel voor over, maar niet alles. Personeel kan immers een zware kostenpost zijn. Er zijn gelukkig slimme manieren om te besparen op personeelskosten. Wat dacht u van subsidies, fondsen en regelingen. Benut u die financiële voordelen al?

Subsidie voor gezond personeel
Wist u bijvoorbeeld dat u geld kunt krijgen om uw personeel gezond te houden? Dit kan met de subsidie Duurzame inzetbaarheid.

De overheid heeft er dit jaar 22 miljoen euro voor uitgetrokken. Vooral projecten in het mkb worden ondersteund.

Tussen 15 oktober en 7 november 2014 kunt u een aanvraag doen. U kunt dan de helft van de externe advieskosten voor een project, met een maximum van 10.000 euro, aan subsidie aanvragen. Het geld is bestemd voor projecten om de gezondheid en vitaliteit van werknemers te bevorderen. Ook voor onderzoek naar hoe medewerkers meer bij het verbeteren van de organisatie kunnen worden betrokken, is geld beschikbaar.

 

Lees meer
 

Subsidie voor Wie ?

Subsidie voor uw bedrijf, heeft u daar wel eens aan gedacht?

Overheidsbijdragen zijn er in vele soorten en maten. Ze zijn zeker niet bedoeld voor minder succesvolle ondernemingen om begrotingen slui- tend te maken, maar juist voor die bedrijven die durven te investeren in meer risicovolle activiteiten zoals bijvoorbeeld R&D.

Ook u kunt voor subsidie in aanmerking komen, bijvoorbeeld als u nieuwe producten of program- matuur ontwikkelt, of als u uw productieproces verbetert. 

Maar let op: subsidieregelingen komen en gaan en details van regelingen wijzigen regelmatig.

Indien u voor subsidie in aanmerking wilt komen zijn er drie mogelijkheden om een aanvraag in te dienen:

- U kunt het zelf doen;

- U kunt het gedeeltelijk uitbesteden;

- U besteedt het volledig uit.

U bepaalt zelf wat een goede keuze is, een aantal kanttekeningen geven wij u hierbij mee.

Lees meer
 
Copyright 2014 ©   |   Algemene Voorwaarden   |   Privacy Statement   |   Disclaimer