Nieuws

Personeelskosten en subsidies

Uw personeel is uw kapitaal. U heeft er veel voor over, maar niet alles. Personeel kan immers een zware kostenpost zijn. Er zijn gelukkig slimme manieren om te besparen op personeelskosten. Wat dacht u van subsidies, fondsen en regelingen. Benut u die financiële voordelen al?

Subsidie voor gezond personeel
Wist u bijvoorbeeld dat u geld kunt krijgen om uw personeel gezond te houden? Dit kan met de subsidie Duurzame inzetbaarheid.

De overheid heeft er dit jaar 22 miljoen euro voor uitgetrokken. Vooral projecten in het mkb worden ondersteund.

Tussen 15 oktober en 7 november 2014 kunt u een aanvraag doen. U kunt dan de helft van de externe advieskosten voor een project, met een maximum van 10.000 euro, aan subsidie aanvragen. Het geld is bestemd voor projecten om de gezondheid en vitaliteit van werknemers te bevorderen. Ook voor onderzoek naar hoe medewerkers meer bij het verbeteren van de organisatie kunnen worden betrokken, is geld beschikbaar.

 

Lees meer
 

Subsidie voor Wie ?

Subsidie voor uw bedrijf, heeft u daar wel eens aan gedacht?

Overheidsbijdragen zijn er in vele soorten en maten. Ze zijn zeker niet bedoeld voor minder succesvolle ondernemingen om begrotingen slui- tend te maken, maar juist voor die bedrijven die durven te investeren in meer risicovolle activiteiten zoals bijvoorbeeld R&D.

Ook u kunt voor subsidie in aanmerking komen, bijvoorbeeld als u nieuwe producten of program- matuur ontwikkelt, of als u uw productieproces verbetert. 

Maar let op: subsidieregelingen komen en gaan en details van regelingen wijzigen regelmatig.

Indien u voor subsidie in aanmerking wilt komen zijn er drie mogelijkheden om een aanvraag in te dienen:

- U kunt het zelf doen;

- U kunt het gedeeltelijk uitbesteden;

- U besteedt het volledig uit.

U bepaalt zelf wat een goede keuze is, een aantal kanttekeningen geven wij u hierbij mee.

Lees meer
 

Budgetoverschrijding WBSO houdt aan.

Voor het vierde jaar op rij zal het beschikbare budget voor de WBSO (de aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk binnen de Wet vermindering afdracht loonbelasting) worden overschreden. In 2011 is er voor € 1,085 miljard aangevraagd, terwijl er € 864 miljoen voor de fiscale regeling gereserveerd is. Het is nog niet duidelijk of en hoe het ministerie van Financiën dit verschil gaat overbruggen. 

In 2007 bedroeg het budget € 425 miljoen en was er nog € 7 miljoen “over”. Sindsdien zijn het beschikbare budget maar ook de budgetover- schrijding langzaam maar gestaag opgelopen.

Bedroeg het tekort in 2008 € 28 miljoen (bij een budget van € 425 miljoen), na de verruiming van de WBSO in 2009 en 2010 waren de tekorten opgelopen tot € 95 miljoen in 2009 (budget € 575 miljoen) en € 168 miljoen in 2010 (budget € 575 miljoen). 

De Utrechtse hoogleraar "ondernemerschap en innovatie", de heer Stam, zet in het Financiële Dagblad vraagtekens bij deze verdubbeling van de uitgaven voor de WBSO in slechts drie jaar tijd. “Bij kinderopvang gebeurt dat wel, bij innovatie niet”. Hij wijt dat aan de ‘machtige bedrijfsleven- lobby’. 

Lees meer
 
Copyright 2014 ©   |   Algemene Voorwaarden   |   Privacy Statement   |   Disclaimer