Subsidie voor Wie ?

Subsidie voor uw bedrijf, heeft u daar wel eens aan gedacht?

Overheidsbijdragen zijn er in vele soorten en maten. Ze zijn zeker niet bedoeld voor minder succesvolle ondernemingen om begrotingen slui- tend te maken, maar juist voor die bedrijven die durven te investeren in meer risicovolle activiteiten zoals bijvoorbeeld R&D.

Ook u kunt voor subsidie in aanmerking komen, bijvoorbeeld als u nieuwe producten of program- matuur ontwikkelt, of als u uw productieproces verbetert. 

Maar let op: subsidieregelingen komen en gaan en details van regelingen wijzigen regelmatig.

Indien u voor subsidie in aanmerking wilt komen zijn er drie mogelijkheden om een aanvraag in te dienen:

- U kunt het zelf doen;

- U kunt het gedeeltelijk uitbesteden;

- U besteedt het volledig uit.

U bepaalt zelf wat een goede keuze is, een aantal kanttekeningen geven wij u hierbij mee.

U kunt het zelf doen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Vanzelfsprekend is het van belang dat u een deugdelijke subsidieaanvraag indient. Met goede technisch inhoudelijke vakkennis en inzicht in de juridische aspecten is dat goed te doen. Al is voor een optimale aanvraag, waarin zoveel mogelijk kosten die u maakt gesubsidieerd worden, specifieke ervaring nodig. Maar het indienen is slechts de eerste stap. U zult aan eisen van de subsidieverstrekker moeten voldoen om het geld daadwerkelijk op uw rekening gestort te krijgen. En die eisen kunnen soms tamelijk verstrekkend zijn, in andere gevallen juist weer niet.

U kunt het ook uitbesteden

Er zijn vrij veel subsidieadviseurs die zich uitsluitend op de aanvraag richten en die hun werk als voltooid beschouwen zodra het subsidiebedrag op papier is toegezegd. Dat wil nog niet zeggen dat u het bedrag ook krijgt. U loopt het risico met lege handen te blijven staan als u achteraf niet of onvoldoende aan de subsidievoorwaarden hebt voldaan. Het is daarom belangrijk om te rade te gaan bij een goede integere adviseur, die u van A tot Z begeleidt en u werk uit handen neemt.

Als wij het voor u doen !

Wij denken vanuit uw belang.  Wij kiezen met u de juiste regeling, wij schrijven de aanvraag en helpen u bij de projectadministratie en rapportages om de subsidie daadwerkelijk te ontvangen. Ook voeren wij voor u bezwaar- en beroepsprocedures, indien nodig.Tabulus beschikt over diepgaande bedrijfs- kundige-, technische- en juridische expertise. Wij spreken uw taal en de taal van de subsidieverstrekker zodat efficiënte en kansrijke aanvragen binnen bereik liggen.Meer nieuws

  Naar alle artikelen  
Copyright 2014 ©   |   Algemene Voorwaarden   |   Privacy Statement   |   Disclaimer